Administrație

Cinci angajați ai Curții de Apel Alba Iulia au fost depistați cu noul coronavirus

Alți cinci angajați ai Curții de Apel (CA) Alba Iulia au fost, miercuri, testați pozitiv, în cadrul anchetei epidemiologice declanșate ca urmare a depistării cu noul coronavirus, duminică, a unei salariate a instanței.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres, întreg personalul Curţii de Apel Alba Iulia aflat în activitate, mai exact 123 de persoane, a fost testat marţi pentru CoVid-19 prin metoda „pooling”.

„Rezultatele testării comunicate astăzi (miercuri – nota red.) de reprezentanții D.S.P. Alba evidenţiază că marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, în timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive, iar în alte două cazuri, incerte. Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare și relații publice), rezultatele testelor de ieri au fost negative”, se menționează în comunicat.

Pentru siguranţa angajaţilor și a justiţiabililor, întreg personalul instanţei va fi retestat la sfârșitul săptămânii.

„Curtea de Apel Alba Iulia colaborează îndeaproape cu reprezentanții D.S.P. Alba și urmează toate măsurile recomandate, astfel încât activitatea de judecată și a compartimentelor publice să se desfășoare în condiții normale și de maximă siguranță pentru angajați și public, deopotrivă. În acest sens, facem din nou apel către toți participanții la activitatea judiciară să respecte cu strictețe măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus (CoVid-19) anunțate public de către Curtea de Apel Alba Iulia”, mai transmite sursa citată.

Reprezentanții CA Alba Iulia au mai precizat că vor reveni în cursul zilei de miercuri cu precizări referitor la cum se va desfășura în perioada următoare activitatea instanței.

La nivelul CA Alba Iulia a fost declanșată ancheta epidemiologică după ce, duminică, un angajat a fost confirmat pozitiv la testul pentru CoVid-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara.

Până miercuri, în Alba au fost depistate cu noul coronavirus 462 de persoane, numărul testelor prelucrate depășind 27.500. Un număr de 403 persoane s-au vindecat, fiind înregistrate și 25 de decese.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.