Mozaic

Au fost reluate lucrările la nodul rutier de la Chețani. Constructorul promite finalizarea lui în această vară

Directorul general adjunct al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ovidiu Marian Barbier, a anunțat, vineri, că lucrările pentru construirea nodului rutier de la Chețani au fost reluate și că se vor finaliza în circa două luni.

Potrivit conducerii CNAIR, această lucrare este extrem de importantă mai ales că va asigura accesul spre lotul Iernut – Chețani, care este gata în proporție de 93%, care va fi gata în această vară.

„Chiar nimeni nu mai credea că acest lot va mai putea fi deschis în timp util, în așa fel încât să avem o descărcare de pe autostrada Iernut-Chețani. Lucrurile se mișcă, și se mișcă chiar bine, sunt încântat de ceea ce am văzut aici. Vom veni destul de des pe această lucrare, estimarea este ca în maximum două luni să avem deschis acest nod, în așa fel încât descărcarea să fie făcută în condiții normale. Din fericire, există în acest moment o echipă la conducerea CNAIR care face lucrul acesta din pasiune și din dragoste și cred că lucrurile acesta sunt importante cu tot ceea ce facem pentru a debloca lucrările, a face plățile în timp real, de a încerca să înțelegem problemele constructorului”, a declarat Ovidiu Marian Barbier, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Nodul de la Chețani de pe Autostrada Transilvania va fi construit de către compania Straco (cea care construiește lotul 4 Chețani-Câmpia Turzii), astfel încât lotul 3 al acestei autostrăzi, între Iernut și Chețani, cu o lungime de 17,9 kilometri, să poată fi dat în folosință în această vară, a precizat DRPD Brașov.

Autostrada Transilvania pe tronsonul Câmpia Turzii-Târgu Mureș este împărțită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni și Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri și Lotul 2, pe porțiunea cuprinsă între Ogra și Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, au fost date în folosință în anul 2018, Lotul 3, între Iernut și Chețani, cu o lungime de 17,9 kilometri, este într-un stadiul avansat de execuție, iar porțiunea dintre Câmpia Turzii și Chețani, cu o lungime de 15,6 kilometri, este în mare întârziere, având un stadiu fizic de circa 35%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.