Administrație

Curtea de Conturi a constatat „o activitate bună, spre foarte bună” la DSP Alba

Alexandru Sinea, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Alba

Concluzia controlului întreprins de Curtea de Conturi la DSP Alba: instituția a desfășurat pe perioada stării de urgență o activitate bună spre foarte bună, scrie directorul executiv DSP Alba, Alexandru Sinea, pe contul său de Facebook.

A„ceasta este concluzia controlului întreprins recent de Camera de Conturi Alba, control ce a vizat aspecte precum achizițiile, resursele umane, activitatea financiar-contabilă, gestionarea izolărilor/carantinărilor”, mai precizează Sinea.

„Ținta de control pe care Camera de Conturi Alba și-a propus să o atingă, prin desfășurarea acestei acțiuni a fost: angajarea și utilizarea eficientă a fondurilor alocate prin transfer de la bugetul statului a fondurilor proprii ale entității și a bunurilor primite din donații și sponsorizări de către Direcția de Sănătate Publică Alba în perioada stării de urgență în vederea prevenirii și combaterii virusului Sars-Cov2 în condiții de legalitate și regularitate”, se arată în nota de constatare întocmită de inspectorii Camerei de Conturi Alba citată de directorul executiv al DSP Alba.

La finalul acțiunii, inspectorii Curții de Conturi au notat că: „activitatea desfășurată de această instituție poate fi considerată bună spre foarte bună”. De asemenea, în nota de constatare au fost consemnate economiile la bugetul de stat realizate prin metoda pooling: „prin implementarea metodei pooling s-au realizat economii de circa 800.000 de lei, echivalentul a circa 4.000 de teste”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.