Mozaic

Avertisment pentru bugetari. Premierul Orban: „Angajații care plimbă hârtii nu-și mai au rostul”

Premierul Orban spune că, timp de șapte ani, în administrația centrală nu a existat nicio mișcare în direcția digitalizării

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că restructurarea aparatului bugetar va veni „de la sine” în perioada următoare, menționând că digitalizarea administrației va avea drept consecință că unii angajați nu îşi vor mai avea rostul.

„Asta oricum se petrece. Restructurarea vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicații care permit reducerea numărului de operațiuni, care permit interacțiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecință că unii dintre angajați, angajați care și acum plimbă hârtii, nu își vor avea rostul. Lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului. La nivelul administrației, în special al administrației centrale, timp de șapte ani de zile nu a existat nicio mișcare în direcția digitalizării”, a declarat premierul Ludovic Orban, într-un interviu la Digi 24, întrebat dacă se gândeşte la restructurarea aparatului bugetar într-o perioadă de criză.

El a dat exemplu de instituții unde nu s-a produs digitalizarea – ANAF şi Vama. „În ceea ce priveşte toate aplicațiile care există – Revisal, aplicațiile privind cadrul de sănătate – sunt aplicații îmbătrânite. Nu a existat niciun fel de concepție, de arhitectură pentru a uniformiza baza de date”, a mai spus Ludovic Orban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.