Sănătate

Organizația Mondială a Sănătății raportează un număr record de îmbolnăviri într-o singură zi

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat în ultimele 24 de ore 212.326 noi cazuri de coronavirus la nivel global, reprezentând cea mai ridicată cifră de la declanșarea pandemiei de CoVid-19.

Cea mai mare creștere a fost raportată pe continentul american cu 129.772 noi cazuri, potrivit OMS, care subliniază că jumătate dintre noile cazuri înregistrate într-o singură zi au fost raportate în SUA și Brazilia cu 53.213 de infecții și, respectiv, 48.105 noi contagieri. În SUA, totalul numărului de cazuri a ajuns la 2.836.764 de la debutul pandemiei, iar cel al deceselor la 129.657.

Aceste cifre arată totuși o încetinire a noilor cazuri, comparativ cu cele trei zile precedente, care au marcat toate praguri record, printre care și cele 57.000 noi cazuri raportate vineri. Însă acest weekend, marcat de sărbătorirea Zilei Naționale la 4 iulie, ar putea fi motivul acestui recul.

SUA sunt de departe cea mai afectată țară din lume, președintele SUA, Donald Trump, arătând sâmbătă din nou cu degetul spre China, de unde a pornit noul coronavirus, reiterând că va trebui „să dea socoteală”, pentru actuala situație și a „lăudat” răspunsul dat de Administrația sa la gestionarea pandemiei.

Asia de Sud-Est, a doua mare regiune a lumii, a raportat 27.947 noi cazuri și 534 de decese în ultimele 24 de ore.

O altă țară afectată de noul coronavirus este Mexic, care a înregistrat 523 de decese în ultimele 24 de ore, care a ridicat bilanțul total al victimelor la 30.366, depășind astfel Franța și devenind a cincea țară cu cel mai mare număr de morți din întreaga lume. Ministerul Sănătății din Mexic a raportat de asemenea 6.914 noi contagieri și un total de 252.165 de cazuri confirmate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.