Social

Peste 100 de pacienți s-au vindecat de CoVid-19 la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, s-au vindecat de CoVid-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, 108 pacienți, informează instituția medicală.

Cel mai recent caz declarat vindecat – o femeie în vârstă de 46 de ani din municipiul Sebeș – a fost externat vineri, 3 iulie 2020. Cel mai tânăr pacient vindecat a fost un băiețel de un an și trei luni, iar cel mai vârstnic, o femeie de 74 ani. O parte dintre pacienții tratați de CoVid-19 sufereau și de alte afecțiuni precum: insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială, boli cardiace sau diabet zaharat.

Pe lângă cei 108 pacienți declarați vindecați, de la începutul pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia au mai fost internați și au primit îngrijiri medicale de specialitate alți 43 de pacienți pozitivi. În cazul acestora s-a luat decizia transferului la alte unități sanitare, unde s-au continuat îngrijirile medicale. În majoritatea cazurilor această hotărâre a fost luată pentru a evita supraaglomerarea și pentru a avea locuri disponibile pentru internarea noilor cazuri.

Luni, la SJU Alba Iulia mai sunt internați 20 de pacienți CoVid-19, toți în cadrul secției de Boli infecțioase, special amenajată pentru a trata astfel de cazuri.

Pentru a evita apariția unor focare, toți pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe, indiferent de afecțiune, sunt testați pentru CoVid-19, iar până la primirea rezultatelor primesc îngrijiri medicale de specialitate în izolator (corp de clădire cu circuite separate).

Din 11 aprilie, de la punerea în funcțiune a liniei de diagnosticare a cazurilor de CoVid-19, în laboratorul SJU Alba Iulia, au fost efectuate peste 9.000 de teste: circa 8.000 pentru propriii pacienți, iar circa 1.000 de teste pentru pacienți ai altor spitale (efectuate în zilele de weekend).

În prima parte a pandemiei, la SJU Alba Iulia au fost internate, cu preponderență, forme ușoare și medii de CoVid-19, iar în a doua parte și cazuri severe, inclusiv cu patologii asociate. Din fericire, la această oră, nu există nici un pacient pozitiv la Anestezie și terapie intensivă. Toate paturile ATI sunt dotate cu ventilatoare mecanice.

„În continuare, având în vedere că la nivelul județului aproape zilnic sunt depistate cazuri noi, avem nevoie de înțelegere, sprijin și cooperare din partea tuturor. Totodată, pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor, respectarea măsurilor impuse de autoritățile de sănătate publice este esențială!”, se mai arată în informarea publică făcută de SJU Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.