Administrație

Spitalul din Alba Iulia va fi reabilitat energetic cu fonduri europene

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia va fi reabilitat energetic printr-un proiect în valoare totală de peste 13,7 milioane de lei, majoritatea fonduri europene, termenul de finalizare a investiției fiind de 16 luni.

„Ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiții ‘Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia’, în valoare totală de 13.773.645 de lei (inclusiv TVA), a fost dat luni, 6 iulie 2020. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a predat astfel, astăzi, amplasamentul firmei care a câștigat contractul de achiziție publică, iar aceasta are termen 16 luni pentru finalizarea investiției”, se menționează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, va suporta 2% din valoarea proiectului european, dar și celelalte cheltuieli neeligibile.

În urma finalizării acestei investiții, vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon în atmosferă, va fi diminuat consumul de energie primară, vor fi instalate panouri solare care vor ajuta la producerea apei calde și curentului, obținerea energiei primare din surse regenerabile, vor fi implementate măsuri suplimentare față de prevederile minime legislative în domeniul accesibilizării infrastructurii (marcaje rezonatoare în zona rampelor de acces, indicator braille etc).

„Lucrările de reabilitare termică presupun, între altele, o intervenție asupra anvelopei construcțiilor pentru construcțiile clădirilor spitalului, policlinicii, medicina legală, centrala termică, bucătărie și spălătorie. Lucrările au un rol determinant în asigurarea confortului, în special al pacienților și implicit și al personalului medical, prin creșterea capacității de termoizolare, respectiv economisirea resurselor energetice prin eliminarea pierderilor de căldură prin pereții exteriori. Izolarea termică a anvelopei se va face la exterior. Pentru susținerea panourilor solare va fi realizată o structură metalică”, arată sursa citată.

În urma finalizării acestei investiții, clădirile spitalului din Alba Iulia vor trece într-o clasă energetică superioară, prin îmbunătățirea eficienței energetice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.