Social

Caz rejudecat. Sentință definitivă pentru hunedoreanul care a agresat sexual o fetiță

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a rejudecat, în urma unei decizii CEDO, dosarul în care un bărbat din judeţul Hunedoara a primit iniţial, în urmă cu un deceniu, o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru act sexual cu un minor.

Instanța a decis ca inculpatul, având vârsta de 53 de ani la data comiterii faptelor, în 2008, să fie condamnat tot la trei ani, dar pentru viol în formă continuată.

Magistraţii au menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei penale dispuse de Judecătoria Deva, cum ar fi cea de acordare de daune morale de 50.000 de lei victimei.

Instanța a constatat că inculpatul a executat pedeapsa de trei ani închisoare. Bărbatul a executat efectiv pedeapsa din aprilie 2011 până în iulie 2013.

Hunedoreanul a fost trimis în judecată pentru act sexual cu un minor, fiind condamnat, inițial, în 2010, de Judecătoria Deva, la trei ani de închisoare. Ulterior, tot în 2010, Tribunalul Hunedoara a dispus ca inculpatul să fie condamnat la patru ani, dar pentru viol. În recurs, CA Alba Iulia a stabilit, în 2011, ca bărbatul să facă trei ani de închisoare, pentru infracțiunea de act sexual cu un minor. După ce, în 2016, CEDO a dat câștig de cauză victimei, dosarul a fost rejudecat, iar în februarie, Judecătoria Deva a dat o primă condamnare, de cinci ani pentru comiterea infracțiunii de viol. Condamnatul a făcut apel, cerând să fie achitat pentru comiterea infracțiunii de viol, și astfel s-a ajuns la decizia din această săptămână luată de CA Alba Iulia.

Magistraţii au mai opinat că, la vârsta pe care o avea fata la momentul faptelor, aceasta nu avea cum să cunoască tot ceea ce presupune atât din punct de vedere fiziologic, cât şi psihologic ori sentimental o relaţie cu o persoană matură, relaţie care să presupună inclusiv întreţinerea de raporturi sexuale.

În ceea ce privește durata pedepsei, instanța a reținut în favoarea inculpatului vârsta acestuia, care în prezent este o persoană de peste 64 de ani și durata mare de timp, de peste 10 ani, scursă de la data săvârșirii faptei și până la pronunțarea instanței printr-o hotărâre definitivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.