Administrație

Coronacriza. Pacientă dată în judecată de un spital pentru defăimare

O tânără a fost dată în judecată de Spitalul Județean de Urgență din Arad pentru defăimare.

Este vorba de o fată de de 18 ani care susține că ar fi fost rugată de către medicii și asistentele de la Spitalul Județean să accepte internarea cu diagnosticul CoVid-19, deși nu are acest virus, scrie Banatul Azi. Maria Andreea Broșteanu a postat această informație și pe o rețea de socializare.

„Cu amenețeală și dureri de cap, am avut și febră, 37,4. Am ajuns acolo, m-a pus pe pat, mi-a băgat perfuzie, mi-a luat sânge și m-a lăsat acolo, nu mi-a mai spus nimic. Am tot așteptat, am întrebat-o pe una dintre asistente dacă mai durează mult și a zis că da, până vin analizele. Am mai stat vreo patru, a zis că trebuie să mă duc la film la plămâni. Am așteptat, am întrebat cât durează până vin rezultatele. A zis că o oră, o oră și. M-a dus pe pat, m-au așezat și a spus doamna asistentă că vine să-mi așeze patul pentru că ar putea să dureze până la șase, șase și. Am spus că dacă pot să plec acasă pe propria răspundere și a zis că da, pe propria răspundere. Doamna doctoriță scria rețeta și a spus că dacă vreau să fiu internată de CoVid. Am spus că nu. M-a întrebat Sigur nu vrei?. Am spus că nu”, povestește tânăra.

Medicii spitalului județean au o cu totul altă variantă. Simptomele tinerei erau suspecte, asa că trebuie eliminată suspiciunea de CoVid, spune medicul primar UPU, Aurelia Aconi.

„Pacienta prezentându-se în UPU pentru o febră, 37,3, frisoane și dureri de cap care puteau fi din cauza febrei, la început i s-a explicat că ar putea fi suspiciune de infecție CoVid, dar trebuie să se facă investigațiile necesare. Nimeni din Urgențe nu spune că cineva are CoVid, pentru că nu se pune diagnostic de infecție cu CoVid în UPU. La noi cel mult se recoltează probe PCR. După investigațiile efectuate, am concluzionat că pacienta are alt diagnostic, s-ar infirma suspiciunea de infecție CoVid, a plecat acasă cu tratament fără niciun altfel de acuze. Nimeni din UPU nu i-a spus că are infecție CoVid. Internarea nu se face în UPU, ci se fac pe secțiile tampon”, spune medicul primar Aurelia Aconi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.