Social

Arme și muniție confiscate de polițiști de la un cetățean italian

Fotografie de arhivă

Zece arme, muniție, dispozitive de iluminare și termoviziune neautorizate la vânătoare au fost confiscate de polițiști, în urma a două percheziții desfășurate la reședința unui cetățean italian și la cea a unui bărbat din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, în urma percheziției care a avut loc la locuința de rezidență din Alba Iulia a unui cetățean italian, au fost identificate opt arme deținute fără drept, muniție, precum și dispozitive de vedere pe timp de noapte despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la braconaj cinegetic.

„Din verificări a rezultat faptul că armele au fost introduse legal în țară, însă deținătorul acestora nu și-a prelungit valabilitatea permisului de armă. Potrivit legislației în vigoare, unele dinte armele găsite, ale căror încărcătoare pot conține mai mult de trei cartușe, sunt interzise la vânătoare”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, alte două arme neletale, o pușcă și un revolver din categoria celor supuse autorizării, au fost găsite la domiciliul unui bărbat din Alba Iulia, care nu deținea autorizație în acest sens.

Au fost întocmite dosare penale, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv braconaj cinegetic.

La acțiunea de combatere a faptelor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și a celor de braconaj cinegetic au participat polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Alba, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și de polițiștii din Blaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.