Mozaic

Mircea Toma (ActiveWatch): Relaxarea a încurajat discursuri care promovează scepticismul

Mircea Toma, președintele ActiveWatch

Relaxarea măsurilor impuse în contextul epidemiei de CoVid-19 a încurajat discursuri care promovează scepticismul și s-a ajuns ca aproape 48% din populație să creadă că virusul nu este periculos, a afirmat, vineri, Mircea Toma, președintele ActiveWatch.

„Noi nu avem competențe în zona juridică și medicală pe care le presupune discuția aceasta, însă subliniez importanța pe care o are această lege din punct de vedere al comunicării către publicul larg, pentru că, în ultima perioadă, relaxarea a încurajat discursuri care promovează scepticismul. (…) Şi există un curent consistent de persoane care recomandă să nu purtăm masca, «botnița», o situație care a reușit să deturneze aproape 48% din populație – spune ultimul sondaj – care nu crede că virusul este periculos, că nu trebuie să poarte mască și așa mai departe”, a argumentat Toma, în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului la proiectul privind carantinarea și izolarea.

Potrivit acestuia, legea aflată în dezbatere poartă cu ea implicit și un mesaj de adresare publicului, în așa fel încât să fie asumată cu seriozitate și responsabilitate misiunea fiecăruia de a se proteja și de a proteja comunitățile.

Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a intrat vineri în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului, el fiind adoptat joi seara de Camera Deputaților.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.