Social

Noi controale ale poliției pentru respectarea măsurilor de protecție antiepidemică

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii și reprezentanții mai multor instituții cu atribuții de control vor continua inspecțiile care vizează respectarea normelor legale impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Alba, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în trafic, în acest caz fiind vizat transportul public de persoane.

În ultimele 24 de ore, 254 de efective din cadrul instituțiilor cu atribuții în verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-CoV-2 au verificat 85 de agenții economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 118 mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, din care șase pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, una pentru organizarea de activități în spațiul închis, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții, una pentru participarea la astfel de activități, în spațiu închis, patru pentru fapte de natură economică și una la Legea 61/1991 privind liniștea publică.

„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur și le reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun”, se arată în comunicatul IPJ Alba.

Agenților economici care dețin terase le este reamintit faptul că trebuie să asigure mijloace de protecție pentru angajați, dezinfectarea spațiilor și o distanță de doi metri între mese.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.