Mozaic

Vaccinul antigripal ar putea fi administrat și în farmacii

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a declarat vineri că se pregătește un act normativ care să prevadă ca vaccinul antigripal să poată fi administrat și în farmacii.

„Suntem în demersuri foarte avansate în momentul de față pentru a implementa un proiect inclusiv pentru posibilitatea vaccinării pacienților, în special vaccinul antigripal, în farmacii. Ieri la nivelul Guvernului a avut loc o discuție în care în fază avansată se află un demers legislativ prin care dorim ca acest vaccin antigripal care trebuie început din toamnă să poată fi implementat și la nivelul farmaciilor”, a afirmat Cojan.

Proiectul de act normativ se referă numai la vaccinul antigripal, care se va sincroniza cu eventualul vaccin care va fi implementat ca anti-CoVid dacă acesta va apărea anul acesta, dacă nu ca și măsură de prevenţie vaccinul antigripal să se poată efectua în farmacii, dar deocamdată, pentru că nu există încă o rectificare bugetară, să poată fi făcut la cerere și contra cost.

Președintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a spus că dorește să promoveze un act normativ prin care să fie permanentizată telemedicina.

„Dorim să permanentizăm această telemedicină pe care am introdus-o aproape fortuit odată cu starea de urgență datorată pandemiei cu coronavirus. În continuare menținem posibilitatea efectuării consultației la distanță în ambulatoriile de specialitate”, a spus Adela Cojan, la dezbaterea online „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizată de DC Media Group.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.