Educație

De luni elevii pot să-și depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost admiși

Elevii care au fost repartizați computerizat în învățământul liceal de stat vor putea depune, începând de luni, dosarele de înscriere la școlile la care au fost admiși.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13 – 20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost repartizați. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, precizează MEC.

Un număr de 113.480 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost repartizați computerizat în învățământul liceal de stat pe 10 iulie – 68.564 de candidați la filiera teoretică și 44.916 la cea tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 12.408 elevi la specializări vocaționale; 600 de elevi în învățământul militar; 1.880 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă; 659 de elevi în învățământul special.

Alți 25.257 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional, dual și liceal tehnologic.

În total, au fost completate 1.998.884 de opțiuni, rezultând o medie de 16 opțiuni/elev.

Potrivit MEC, 8.570 de elevi nu au fost repartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceștia vor intra în următoarea etapă de admitere, 24 iulie – 3 august, alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13 – 20 iulie, de candidații care nu au participat la repartizare și de absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională.

În total, au rămas disponibile peste 37.000 de locuri în învățământul liceal, învățământul profesional, învățământul dual și învățământul liceal tehnologic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.