Social

Târgul de Fete de pe Muntele Găina nu va avea loc anul acesta

Această străveche tradiție se va întrerupe, „pentru că sănătatea și siguranța oamenilor primează”, spune conducerea județului Alba

Târgul de Fete de pe Muntele Găina nu va putea fi organizat în acest an, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, anunță miercuri Consiliul Județean (CJ) Alba.

„Consiliul Județean Alba și Primăria comunei Avram Iancu fac cunoscut faptul că Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai iubită sărbătoare populară a moților, nu va putea fi organizată în acest an, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Din păcate, această străveche tradiție se va întrerupe vremelnic, pentru că sănătatea și siguranța oamenilor primează”, informează, printr-un comunicat de presă, CJ Alba.

„Tradițiile rămân însă partea cea mai importantă a spiritualității noastre, iar anul viitor ne vom întâlni din nou pe platoul de pe Muntele Găina pentru a celebra cum se cuvine această sărbătoare etno-culturală unică în România, ale cărei ecouri au trecut deja dincolo de granițele țării”, asigură reprezentanții conducerii județene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.