Sănătate

30 de români de la o fermă din Marea Britanie s-au infectat cu noul coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează vineri că, până în prezent, 30 de cetățeni români, din cei aproximativ 100 care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, au fost testați pozitiv pentru CoVid-19.

„Potrivit ultimelor informații comunicate Ambasadei României la Londra de către Serviciul de Sănătate Publică, MAE precizează că, până la acest moment, 30 de cetățeni români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 din cei aproximativ 100 de angajați români care își desfășoară activitatea în cadrul fermei”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Totodată, MAE informează că, la data de 16 iulie, Ministerul Afacerilor Externe britanic a semnalat Ambasadei României la Londra situația a doi lucrători români care au reclamat existența unor deficiențe cu privire la condițiile de cazare și masă.

În acest context, misiunea diplomatică a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții companiei prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea la ferma menționată pentru a obține informații suplimentare cu privire la elementele sesizate și pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt asigurate condiții optime și sprijinul necesar.

MAE menționează că, până la acest moment, persoanele în cauză nu au putut fi contactate de către reprezentanții Ambasadei României la Londra.

Potrivit informațiilor comunicate de compania angajatoare, autoritățile locale au asigurat alimente, apă și alte bunuri necesare lucrătorilor plasați în carantină. Totodată, compania angajatoare a comunicat că lucrătorii vor putea alege să își continue activitatea sau să părăsească ferma după finalizarea perioadei de carantină, în baza confirmării primite de la Serviciul de Sănătate Publică, menționează MAE român.

Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de CoVid-19.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328, +44 20 7602 9833, +44 20 7603 6694, +44 20 76025193, +44 20 7603 0572, +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români, care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +44 7738716335.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.