Mozaic

Coronacriza. Ministrul Tătaru: „Suntem pe o ascensiune ușoară”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri că România încă se află pe „o ascensiune ușoară” a infectărilor cu noul coronavirus, pe fondul relaxărilor și nerespectării regulilor.

„Încă suntem pe o ascensiune ușoară și va trebui să ne obișnuim două săptămâni să gestionăm această creștere care a început în acest moment și pe care trebuie să o punem tocmai pe fondul acestor relaxări și acelor nerespectări de reguli”, a spus ministrul, la Antena 3.

El a afirmat că a fost realizat un număr mare de teste și este normal să existe mai multe confirmări.

„Avem și un număr mai mare de teste, este normal să avem și un număr mai mare de confirmări. Atenția noastră se îndreaptă foarte mult spre unitățile de primiri urgențe. Gestionarea acestor secții de terapie intensivă și a paturilor de terapie intensivă este în acest moment în centrul atenției, tocmai pentru a putea fi punctuali prezenți acolo unde este nevoie”, a susținut Tătaru.

Potrivit acestuia, în zonele unde este deficit de locuri în terapie intensivă vor funcționa unitățile mobile de terapie intensivă, care au câte 12 paturi fiecare.

„În acest moment avem doar zone punctuale unde este acest necesar de paturi de terapie intensivă”, a afirmat Tătaru.

El le-a transmis celor care s-au relaxat că nu este timpul și că trebuie făcut încă un efort pentru eradicarea virusului.

„Două mesaje. Pentru cei care s-au relaxat în acest moment să le spun că încă nu este timpul, mai trebuie să mai facem un efort ca să putem eradica și acest prim moment pandemic. Pentru cei care nu cred, i-aș invita să vadă în acest zile cum merg lucrurile în spitalele din țară și să nu își dorească ca ce vedem noi acum în spitale să fie întâlnit și la cei apropiați lor sau chiar lor personal, fiindcă într-adevăr este o boală care nu alege și nici nu iartă”, a mai arătat ministrul Sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.