Economie

Proiectatul pol de dezvoltare Brașov-Sibiu revine în atenția autorităților

Ambasadorul Emil Hurezeanu (dreapta), la Cluj-Napoca, într-una din vizitele cu caracter economic

Reluarea demersurilor pentru crearea unui pol de dezvoltare Brașov-Sibiu, întrerupte în ultima perioadă din cauza pandemiei, a fost una dintre temele discutate, vineri, de primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, cu ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

Conform unei informări a Primăriei Brașov, Emil Hurezeanu, însoțit de președintele Senatului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea, a avut o întâlnire cu primarul Brașovului, la care a participat și rectorul Universității Transilvania, Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, s-a discutat despre reluarea proiectelor demarate cu municipalitatea brașoveană înainte de începerea pandemiei – cum ar fi, de exemplu, seria de concerte în Germania a Grupului Vocal Anatoly – dar și despre vizita președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, care se va afla săptămâna viitoare la Brașov, pentru a aduce ajutoare constând în echipamente medicale.

„Un subiect aparte, discutat de cei patru, a fost continuarea demersurilor pentru crearea unui pol de dezvoltare Brașov-Sibiu. Deja, la nivel academic, s-au făcut o serie de pași, începând cu 2018, existând o colaborare între cele două universități, mai ales că există asemănări între cele două instituții, inclusiv prin prisma faptului că, în ambele zone, își desfășoară activitatea foarte multe companii germane, iar adaptarea pregătirii studenților pentru piața muncii este similară. Următoarea etapă este crearea unui parteneriat între cele două administrații locale, Excelența Sa Emil Hurezeanu fiind invitat să medieze discuțiile dintre cele două autorități publice, mai ales că este sibian de origine, dar și un mare iubitor al Brașovului”, a precizat sursa citată.

Potrivit acesteia, primarul George Scripcaru a remarcat că ambasadorul României în Germania „poate să fie liantul, susținătorul” unui parteneriat între cele două orașe.

La rândul său, în cadrul discuțiilor, Hurezeanu a abordat și subiectul aeroportului de la Brașov.

„Am semnalat, ca fiu al Sibiului și prieten apropiat la Brașovului, faptul că ne simțim din ce în ce mai «amenințați» de aeroportul dumneavoastră, care părea la început o himeră și o promisiune pe termen lung, dar care începe să se transforme în realitate și ne va face concurență la Sibiu. Dar cum se va zbura din ce în ce mai mult și zborurile vor fi specializate, ne gândim ca între Sibiu, Brașov și Cluj să existe o formă de complementaritate, în așa fel încât unii să aducă mai mulți pasageri, alții mai mult cargo”, a declarat, conform sursei citate, ambasadorul Emil Hurezeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.