Economie

Industria alimentară mondială pariază pe carnea de pui

Pesta porcină africană și pandemia de coronavirus lovesc producția de carne pentru moment însă nu vor putea opri expansiunea industriei în următorul deceniu, grație în mare parte apetitului lumii pentru carnea de pui, informează Bloomberg.

Producția mondială de carne va crește cu 12% până în 2029, iar carnea de pasăre va fi responsabilă pentru jumătate din această creștere, pe măsură ce țări precum Brazilia și China vor majora producția, se arată într-un raport elaborat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Cele două organizații au anunțat joi că producția mondială de carne își va reveni treptat până în 2025, după ce a atins un punct minim în acest an din cauza pestei porcine africane și a impactului potențial al pandemiei de coronavirus.

Însă, creșterea producției de carne este o veste proastă pentru mediul înconjurător. Emisiile de carbon de pe urma agriculturii ar urma să crească cu 6% în următorul deceniu iar șeptelul va fi responsabil pentru cea mai mare parte din amprenta poluantă a sectorului agricol, susține raportul OECD și FAO. Chiar dacă îngrijorările legate de mediu și sănătate vor determina mai mulți consumatori din țările bogate să treacă la o dietă bazată pe plante, oamenii din piețele emergente continuă să adauge mai multă carne și produse lactate la dieta lor.

Ţările cu venituri medii și reduse nu vor trece în masă la o dietă pe bază de plante în următorul deceniu, susține Holger Matthey, economist la FAO. „Acest lucru ne arată că trebuie să facem mai multe în termeni de sustenabilitate, promovare și altele”, a explicat Matthey.

Carnea de pui este prima alegere pentru consumatorii din țările în curs de dezvoltare grație prețurile reduse, subliniază raportul OECD-FAO. Însă chiar dacă consumul global de carne va crește, va crește într-un ritm mult mai lent decât în trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.