Social

Mai mergeți anul acesta în vacanță în străinătate? Ce spun studiile de piață

Aproape două treimi dintre români (61%) nu vor renunța la vacanța în străinătate în favoarea unui concediu petrecut în țară, în timp ce la nivel european ponderea celor care își doresc să călătorească într-o altă țară în timpul acestui an este de 77%, arată rezultatele unui studiu de piață, publicat vineri.

Datele centralizate de LuggageHero și All4Travel evidențiază faptul că, după relaxarea celor mai multe dintre restricțiile de călătorie, 37% dintre respondenții europeni au avut cel puțin o mini-vacanță în interiorul țării din care provin, iar alți 17% au călătorit deja în afara țării. Românii au fost mult mai dornici de escapade, 59% dintre ei menționând că deja au călătorit în interiorul țării, după ridicarea restricțiilor.

La nivel european, mai mult de trei sferturi dintre cei chestionați au afirmat că încă își doresc să călătorească într-o altă țară în timpul acestui an, iar dintre aceștia 69% vor să viziteze cel puțin un oraș, în timp ce 31% se vor limita doar la destinații în mijlocul naturii.

Comparând intențiile de călătorie în viitorul apropiat cu cele pentru restul anului, 30% dintre europeni afirmă că nu vor călători în străinătate în lunile de vară din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus, în timp ce alți 17% susțin că oricum nu își propuseseră să călătorească în afara țării în lunile de vară, independent de pandemie.

În același context, aproape două treimi dintre participanții europeni sunt mai optimiști privind posibilitatea de a călători în străinătate în timpul lunilor de toamnă.

Potrivit cercetării, în legătură cu modul în care companiile aeriene ajută în protejarea pasagerilor privind infectarea cu CoVid-19, doar aproximativ o treime dintre participanții europeni (38%) au spus că au încredere să călătorească cu avionul. Totodată, aproape un sfert (24%) dintre persoanele intervievate spun că nu au de ales, deci vor zbura chiar dacă nu sunt total încrezători în măsurile luate de companiile aeriene.

Pe de altă parte, aproximativ un sfert dintre respondenții europeni (23%) plănuiesc să călătorească folosind mașina personală, pentru mai multă siguranță în timpul pandemiei.

În ceea ce privește cazarea, 39% dintre europeni subliniază că preferă camerele de hotel în defavoarea închirierilor pe termen scurt (AirBnB, Booking etc.) pentru măsurile de igienă specifice perioadei de pandemie. Restul de 61% au încredere în măsurile pe care le iau administratorii locuințelor închiriate pe termen scurt pentru a asigura igiena necesară în această perioadă.

Studiul de specialitate precizează că, la nivel european, doar 39% dintre participanți se consideră mai puțin bineveniți în alte țări în această perioadă ca urmare a felului în care țara a acționat în combaterea răspândirii infecțiilor. Astfel, britanicii sunt mai aproape de media la nivel mondial (56%) a celor care cred că nu vor fi întâmpinați cu același entuziasm ca în anii trecuți. În schimb, românii sunt mai optimiști privind percepția străinilor, cu o pondere de 42%.

Conform LuggageHero și All4Travel, 46% dintre europeni spuneau, în martie, că vor avea același buget pentru vacanțele din acest an, dar procentele au scăzut în lunile aprilie și iulie, până la 36%, respectiv 37%.

Cercetarea a fost realizată pe date colectate prin formulare online completate în perioada 5 – 12 iulie 2020.

LuggageHero este o rețea globală de stocare a bagajelor într-un mod sigur, comod și econom, prin parteneriate cu afaceri locale precum cafenele, magazine sau hoteluri.

Compania a stocat deja bagaje pentru mai mult de două milioane de ore în cele peste o mie de locații partenere în Europa și America de Nord. Rețeaua a fost recomandată de publicații importante, precum: New York Times, Lonely Planet, The Washington Post sau CNBC.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.