Social

Record nedorit. 40 de noi îmbolnăviri cu CoVid-19 în județ

40 de noi cazuri de CoVid-19, majoritatea în rândul angajaților a două societăți comerciale – din care 90% asimptomatici, au fost depistate într-o singură zi în Alba, înregistrându-se astfel un record în județ de la începutul pandemiei, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP).

„Peste 40 de angajați ai DSP și peste 50 din alte instituții sunt angrenați în anchete epidemiologice, izolarea pozitivilor și contacților, precum și transportul acestora către unități sanitare. În ultimele 18 ore a fost o mobilizare fără precedent la nivelul județului, fie ca vorbim de DSP, CJCCI sau spitale”, a transmis, sâmbătă, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, din cele 92 de cazuri active, un număr de 33 sunt internați în spitale. „Cifra este în dinamica. Dintre cei 40 nou confirmați, urmează să fie transferați către spitale. O parte au fost deja transferați”, a menționat Sinea.

Majoritatea cazurilor nou apărute provin de la doi operatori economici și sunt dispersate pe raza a 12 unități administrativ-teritoriale, fără a fi concentrate într-o singură localitate.

„Cazurile au fost depistate ca urmare a solicitărilor agenților economici de a-și testa personalul. În ambele cazuri, ca urmare a colaborării permanente între operatorii economici și specialiștii DSP, a fost testat întreg personalul din cadrul unităților afectate. S-a preferat testarea masivă și identificarea pozitivilor, pentru a elimina de la început riscurile unor viitoare contaminări. Din verificările efectuate a reieșit că ambii operatori economici au proceduri stricte și clare de dezinfecție și triaj epidemiologic și au respectat legislația ce revine angajatorilor. Specialiștii DSP consideră că infectarea între angajații unităților a avut ca și cauză principală procentul de asimptomatici, aproximativ 90%”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres de DSP.

Potrivit sursei citate, „nu se pune problema” suspendării activității, deoarece operatorii economici în cauză și-au efectuat într-un timp „foarte scurt” activitățile de dezinfecție și decontaminare ce se impun în astfel de situații, acestea fiind “continue” și efectuate „la cele mai înalte” standarde.

„Ca și în cazul altor focare din județ, politica DSP este de a testa masiv, chiar dacă asta înseamnă să găsim mulți pozitivi într-un timp scurt, însă așa avem șansa să punem frână răspândirii masive și necontrolate”, se mai arată în comunicat.

Până sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 34.181 de teste, din care 522 doar în decursul ultimelor 24 de ore. Dintre acestea, peste 400 au fost efectuate în rândul angajaților celor două firme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.