Social

Alba sub ape. Municipiul Alba Iulia este cel mai afectat

Captură Youtube

Zeci de case, pivnițe și curți, dar și o biserică au fost inundate în urma precipitațiilor abundente căzute duminică pe teritoriul județului Alba, care au generat acumulări foarte mari de apă într-un timp scurt, potrivit unei informări transmise Agerpres de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Numai în municipiul Alba Iulia, pompierii militari au acționat pentru scoaterea apei din 18 case, 20 de pivnițe, 39 de curți, 4 garaje, două subsoluri de bloc, un depozit și o biserică. Au fost afectați și 7 operatori economici. Inundațiile au acoperit și 6 străzi.

Conform autorităților locale, s-au înregistrat 47 de litri pe metru pătrat în două ore.

Forțele ISU au intervenit și pentru evacuarea apei din două case și 7 curți din municipiul Sebeș, precum și în Vințu de Jos, Teleac, Întregalde, Cunța și Benic.

Și Autostrada A1 a fost inundată pe o porțiune de 8 metri liniari la km 294. Până la retragerea apei, traficul a fost supravegheat de Poliția Autostrăzi.

ISU Alba a intervenit în teren cu trei ofițeri și 34 de subofițeri, 7 autospeciale, 14 motopompe transportabile și două motopompe remorcabile. Pompierii militari au fost sprijiniți de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Alba Iulia, Sebeș, Teiuș, Galda de Jos, Vințu de Jos, Ciugud și Întregalde, precum și de trei echipe ale Apa CTTA, două echipaje ale IPJ Alba și două de la Poliția Locală Alba Iulia.

Activitatea a fost coordonată de către inspectorul șef al ISU Alba, împreună cu prim-adjunctul ISU Alba și Grupa operativă (șase ofițeri și doi subofițeri), mai arată sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.