Social

Aproape 200 de gospodării și case au fost afectate de inundații în județul Alba

Fotografie de arhivă

Aproape 200 de gospodării și case din județul Alba au fost afectate de ploile abundente de duminică și luni, peste o sută de pompieri militari și voluntari intervenind pentru înlăturarea efectelor negative ale vremii.

Potrivit informațiilor comunicate, luni, de Prefectura Alba, 118 de pompieri militari și voluntari SVSU au acționat cu 20 autospeciale de intervenție, mai multe motopompe remorcabile și 20 motopompe transportabile pentru extragerea apei din gospodării, de la operatori economici și pentru decolmatarea zonelor afectate, intervențiile fiind în continuare în derulare.

Până la acest moment au fost afectate 27 case, 145 gospodării și opt operatori economici, șapte străzi și două poduri fiind colmatate.

Prefectul Nicolae Albu s-a deplasat în teren, în zonele cu cele mai mari probleme pentru a se asigura personal că sunt luate toate măsurile pentru sprijinirea populației și limitarea efectelor inundațiilor care au afectat municipiile Alba Iulia, Sebeș, Aiud, orașul Teiuș, comunele Galda de Jos, Vințu de Jos, Ciugud, Şpring, Bucium, Stremț, Întregalde și localitatea Benic, precizează sursa citată.

“Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, avertizează Prefectura Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.