Economie

Constructorii de autostrăzi anunță că vor să angajeze sute de mii de muncitori

Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă înființează o bursă a locurilor de muncă în domeniul construcțiilor – „Construim Împreună”.

Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA), Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) au pus bazele unui parteneriat unic pentru crearea primului portal dedicat unei industrii de o importanță strategică.

„Revenirea românilor în țară în contextul pandemiei de CoVid-19 și lipsa forței de muncă de pe șantiere, necesarul fiind estimat la 500.000 de persoane, au fost doar două dintre argumentele care au stat la baza deciziei de a realiza bursa locurilor de muncă în domeniul construcțiilor – «Construim Împreună»”, se arată într-un comunicat remis de ARCA.

Ce categorii de muncitori se caută?

Bursa locurilor de muncă în domeniul construcțiilor – „Construim Împreună” – va fi un portal online creat pentru a facilita identificarea forței de muncă necesară creșterii capacității de construcție a firmelor din domeniu, precum și găsirea, într-un timp scurt, a unui loc de muncă de către românii întorși din străinătate în contextul pandemiei de CoVid-19.

Se caută și lucrători care doresc să își schimbe locul de muncă și sunt dispuși să urmeze cursuri de calificare/specializare; șomerii din domenii conexe, pentru care reconversia profesională se poate asigura rapid; tinerii absolvenți de școli profesionale, licee tehnice și facultăți de profil, aflați în căutarea unui loc de muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.