Social

Premierul spune că DSP județene vor emite decizii în cazul celor externați sau care nu s-au internat

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că în cazul celor 4.000 de români infectați cu noul coronavirus, care fie au ieșit la cerere din spital, fie au fost diagnosticați pozitiv și nu s-au internat, Direcțiile de Sănătate Publică vor emite decizii de izolare la domiciliu sau de internare în spital.

Prim-ministrul a făcut aceste precizări la finalul videoconferinţei de la MS cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare.

„Discuţia a fost extrem de importantă pentru că am stabilit măsuri imediate. De asemenea, s-a discutat despre actele normative subsecvente care trebuie emise în aplicarea legii. Prima și cea mai importantă problemă este legată de cei peste 4.000 de cetăţeni români care fie au ieșit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv și nu s-au internat. Pentru aceste cazuri, Direcţiile de Sănătate Publică (…) vor emite decizii care să cuprindă, pe de-o parte, obligativitatea izolării la domiciliu, pe de altă parte, reevaluarea stării de sănătate prin diagnosticare, urmând ca în cazul în care s-au vindecat, testul ieșind negativ, normal, să iasă din izolare, iar în cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici – să rămână 14 zile în izolare la domiciliu, sub tratament, iar dacă au simptome care necesită internarea să se dispună prin decizii ale DSP internarea în spital”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că, pentru toate persoanele care sunt suspecte de CoVid-19 și urmează să fie diagnosticate, „Direcțiile de Sănătate Publică vor emite deciziile de internare pentru diagnosticare, iar, în cazul în care sunt pozitivi, în funcție de recomandarea medicului se vor emite deciziile de tratare în spital”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.