Administrație

Primăria Rimetea, amendată de DSP. Turiști îmbolnăviți după ce au băut apă nepotabilă din centrul comunei

Satul Rimetea

Primăria comunei Rimetea a fost amendată cu 40.000 de lei după ce mai mulți turiști care au băut apă de la izvorul din centrul comunei, izvor aparținând domeniului public.

„Ca urmare a verificărilor efectuate la UAT Rimetea, după sesizarea privind posibile îmbolnăviri a mai multor persoane care au consumat apă de la un izvor aflat pe domeniul public al comunei, inspectorii DSP Alba au sancționat Primăria Rimetea cu o amendă în cuantum de 40.000 de lei. Motivul îl reprezintă lipsa Autorizației Sanitare de funcționare pentru rețeaua comunală de distribuție a apei potabile”, precizează un comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba dat publicității marți.

„De asemenea, au fost recoltate probe din sursa de apă (izvorul) indicat ca şi origine a îmbolnăvirilor, urmând ca în urma analizelor de laborator să se stabilească dacă apa de aici este sau nu potabilă. Din verificări a mai reieşit faptul că mai multe persoane care au consumat apă din sursa amintită s-au prezentat la spital cu simptome digestive însă nu au necesitat internare”, a mai infomat DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.