Mozaic

Marcaje speciale pe trecerile de pietoni. Nu mai folosi telefonul și căștile pe zebră

Trecerile de pietoni au fost marcate special în Oradea pentru a-i determina pe pietoni să renunțe la telefonul mobil.

Pentru a-i determina pe orădeni să fie mai atenți atunci când traversează strada, un pianist orădean, Thurzó Zoltan, a propus municipalității un proiect inedit: desenarea a trei marcaje speciale pe zebre care să le transmită oamenilor că folosirea telefonului și a căștilor în timp ce traversează strada le poate pune viața în pericol, dar și că mersul pe bicicletă este interzis în acele locuri, scrie Bihoreanul.

Primăria Oradea a acceptat propunerea, astfel că, de joia trecută, semnele speciale au apărut în Oradea, în zona Rogerius, dar și pe drumul expres. Detalii despre proiect au fost oferite marţi de Thurzó Zoltan și de consilierul primarului Oradiei, Zatykó Gyula, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în teren.

Oradea s-a inspirat din Ungaria

Inspirat de marcaje asemănătoare pe care le-a văzut în Ungaria, Thurzó a vrut să-i inspire pe orădeni să fie mai responsabili în trafic, pentru că, spune el, a văzut de multe ori cum pietonii își puneau viața în pericol pentru că fie erau cu ochii în telefon, sau ascultând muzică în căști, în loc să se asigure înainte și în timp ce traversau.

„Anul trecut, în noiembrie, am depus proiectul la Primărie. Este vorba despre trei imagini care îl anunță pe pieton că traversarea trecerii în timp ce folosește telefonul sau ascultă muzică nu este recomandată și că mersul pe bicicletă este interzis. Primele două le-am realizat eu pe calculator. Am propus ca acestea să fie desenate pe trecere pentru a fi cât mai vizibile. În felul acesta, sper eu, trecătorii își vor da seama că trebuie să fie atenţi”, a spus pianistul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.