Mozaic

Precipitațiile au produs inundații în 11 localități din șase județe

Fotografie de arhivă

Precipitațiile din ultimele 24 de ore au produs inundații în 11 localități din șase județe, informează joi dimineața Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în județele din vestul țării, pompierii au acționat pentru salvarea a 11 persoane din calea viiturilor și pentru evacuarea apei din peste 90 de gospodării.

Cel mai afectat de ploile însemnate cantitativ a fost județul Bihor, unde inundațiile au provocat efecte semnificative în mai multe localități. În numai o oră, aversele torențiale au produs acumulări mari de apă în localitățile Criștioru de Jos, Săliște de Vașcău, Vașcău și Cărpinet. Pe lângă salvarea oamenilor care se aflau în pericol, s-a acționat și pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate.

Un alt județ în care s-a înregistrat un număr mare de intervenții a fost Timiș, unde mai multe echipaje cu motopompe au acționat în două localități pentru extragerea apei din 11 curți.

Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, circulația rutieră a fost temporar blocată pe două drumuri naționale (DN 76/Bihor și DN 68A/Hunedoara) și pe două drumuri județene (DJ 706/Hunedoara și DJ 750/Alba), din cauza copacilor prăbușiți pe carosabil sau a aluviunilor acumulate.

La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, precizează IGSU.

„Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, se subliniază în comunicatul citat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.