Economie

Noi promisiuni. Ministrul Transporturilor: „Loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, gata până la sfârșitul lunii noiembrie”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Transilvania ar putea fi gata până la sfârșitul lunii noiembrie.

„Pe lotul 1 am constatat un miracol (…), după patru ani de tergiversări s-a rezolvat problema relocării liniei electrice. După patru ani de așteptări și de bătaie de joc, până la urmă, pentru relocarea a patru stâlpi. Acolo frontul de lucru este asigurat, progresul fizic este la 90%. Nu avem, în acest moment, niciun blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termenul agreat – sfârșitul lunii noiembrie acest an”, a spus ministrul Transporturilor.

Ministrul cere o mobilizare mai bună pe lotul 2

În ceea ce privește lotul 2, Lucian Bode a menţionat că este nevoie de o mobilizare foarte bună a antreprenorului.

„Avem angajamentul lor că acest lucru se va întâmpla. Din punctul nostru de vedere, solicitarea de a acorda acea extensie de timp este fezabilă și o vom realiza la începutul săptămânii viitoare. Așadar, și pentru lotul 2, cu extensia de timp acordată, termenul de sfârșitul lunii noiembrie pentru finalizarea acestor lucrări poate fi unul fezabil, un termen pe care antreprenorul și-l asumă pentru a nu știu câta oară, în prezența noastră”, a afirmat Bode.

El a precizat că guvernul este determinat să construiască autostrăzi, drumuri expres, centuri ocolitoare, așa cum s-a angajat prin Programul de guvernare și prin Planul naţional de relansare economică. Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au vizitat vineri după-amiază șantierele loturilor 1 și 2 de pe autostrada Sebeș-Turda.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.