Social

Alexandru Sinea (DSP Alba): „Nu avem persoane intubate sau aflate la Secția ATI”

Într-o postare pe contul său de Facebook, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea afirmă că populația nu trebuie să se panicheze în privința epidemie de CoVid-19.

„Poate că unora li se pare că județul nostru înregistrează zilnic un număr mare de cazuri, care, într-adevăr, dacă este să comparăm cu cifrele de acum 1 luna sau 2 luni este mare, însă țin să reamintesc că weekendul trecut am avut debutul unor focare pe care în prezent le putem considera stinse”, scrie Sinea.

El spune că era „normal” să apară cazuri dintre contacții de familie ai celor deja infectați, în condițiile în care județul Alba a testat în ultima perioada între 500 și 1100 de persoane zilnic.

„Avem cazuri mai multe pentru că testăm foarte mult”, precizează directorul Alexandru Sinea, care mai spune că „preferăm să găsim persoanele pozitive din timp, să le izolăm și să le oferim asistență medicală, decât să riscam să înregistrăm peste o vreme sute de cazuri zilnic”.

Potrivit lui Sinea, un aspect foarte important în județ îl reprezinta procentul mare de asimptomatici, peste 80%, precum și o rată mică a deceselor comparativ cu numărul bolnavi depistați pozitivi.

„Nu avem persoane intubate în acest moment sau care să necesite Secție ATI. Cifrele trebuie analizate în ansamblul lor, populația nu trebuie panicată, ci din contră, îndemnată să respecte regulile de distanțare socială și (să fie – nota red.) corect informată cu privire la riscurile virusului”, a mai spus Alexandru Sinea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.