Politică

După patru ani. Primarul Aiudului, Oana Badea se laudă cu proiecte europene de peste 80 milioane lei

După patru ani de mandat, administrația locală a municipiului Aiud se poate lăuda cu implementarea unor proiecte cu finanțare europeană totalizând peste 80 de milioane lei.

Reprezentanții Primăriei municipiului Aiud, Oana Badea (primar), Lorincz Helga (viceprimar) și Liviu Florea (administrator public) au prezentat, luni, raportul realizărilor a patru ani de mandat.

„Executivul local a atras fonduri europene în valoare de peste 80 de milioane de lei prin 9 proiecte. Au fost reabilitate și modernizate peste 20 de străzi. În prezent se lucrează pentru modernizarea altor 8 străzi. Am construit un pod în Gârbova de Jos. Am edificat adăpostul pentru câini. Se lucrează la extinderea rețelelor de apă și canalizare din Aiud, Aiudul de Sus, Ciumbrud și Sâncrai. Am recepționat, cu 5 luni mai devreme, lucrarea de introducere a apei potabile în Măgina. Cu o finanțare europeană de 10 milioane de euro vom achiziționa autobuze electrice și vom construi piste de biciclete. Spitalul din Aiud nu a avut un computer tomograf niciodată, acum are, iar modernizarea secțiilor este în continuă desfășurare”, a arătat primarul Oana Badea în prezentarea sa.

În activitatea culturală, Aiudul a câștigat premiul Galei Asociației Municipiilor din România privind Promovarea culturală, turistică și sportivă. Primăria Aiud a semnat, de asemenea, un acord de parteneriat cu Consiliul Județean Alba pentru realizarea Centrului Multicultural de Interes Județean la Aiud.

„Avem viziunea unui mic municipiu transilvănean, devenit atracție turistică, cu o bogată istorie culturală bine pusă în valoare, cu un transport public ecologic, cu piste de biciclete, cu spații verzi suficiente pentru cetățeni, cu un șomaj mic sau inexistent și cu cel puțin o bază sportivă modernă. Un municipiu tot mai digitalizat, care să îmbrace încet-încet straie de smart city. Un oraș în care calitatea vieții să atingă standarde europene”, a mai spus Oana Badea.

Administratorul public Liviu Florea a amintit despre proiectele menite să creeze premisele ca Aiudul să devină un oraș SMART: Aiud CityApp, Aiud CityAlert, Sistemul de monitorizare și înregistrare video al municipiului, WiFi4EU (internet gratuit în câteva puncte ale municipiului Aiud), digitalizarea administrației publice locale în relația cu cetățeanul, platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere și altele de acest fel.

În plus, reprezentanții administrație locale spun că au încercat să realizeze transparentizarea achizițiilor publice, prin publicarea acestora pe siteul instituției; dezvoltarea comunicării publice prin crearea unei pagini de Facebook a instituției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.