Economie

Care este orașul cu cele mai scumpe locuințe din țară

Pandemia a afectat oamenii la nivel global din toate punctele de vedere, dar pe lângă sănătate, a afectat economia. Chiar dacă în unele domenii de activitate, virusul a trezit sentimentul de empatie în oameni, în alte domenii lucrurile au rămas la fel.

Clujul nu-și pierde locul întâi în topul celor mai scumpe orașe din România. Metrul pătrat costă, în medie, 1.760 de euro. Astfel, pentru un apartament de 60 mp, un cuplu, la început de drum, ar trebui să lucreze aproape 12 ani.

„Salariul mediu în Cluj este undeva la 3.500 de lei net de persoană și atunci, dacă discutăm de un cuplu și calculăm, ar fi undeva la 7.000 de lei net pe familie într-o lună. Reiese că, într-adevăr, în 12 ani de zile ar putea să-și cumpere un apartament de 60 de metri pătrați în Cluj la prețul mediu. Cred totodată că acest plafon de 7.000 de euro care rămâne în piață o să ajute la stabilizarea prețurilor la apartamentele cu două camere”, a explicat agentul imobiliar Tudor Platon, pentru Ziarul Financiar.

Programul Noua Casă agravează situația

Oamenii care plănuiesc să cumpere un apartament și speră că această criză a virusului va scădea prețurile, se înșeală și nu primesc vești bune de la specialiștii în imobiliare.

„Este posibil să vedem o creștere de prețuri pe segmentul de trei camere, având în vedere noua finanțare de până la 140.000 de euro”, a completat Tudor Platon.

Spre deosebire de situația din Cluj-Napoca, în București, o familie este nevoită să muncească 10 ani pentru un apartament, iar în Timișoara doar 8.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.