Social

România, împărțită între caniculă și furtuni la început de august

Sudul țării continuă să fie pârjolit de caniculă și în următoarele zile, iar în regiunile vestice se întorc ploile și furtunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), luni, 3 august, vremea se va încălzi, astfel încât va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin și doar spre sfârșitul intervalului, în regiunile vestice vor fi unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, în special în masivele sudice, pe arii restrânse și în regiunile sud-estice, dar și asociate ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Marți, vremea va fi călduroasă, însă în jumătatea de vest a țării, cel mai probabil începând din orele serii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Aceasta se va manifesta prin înnorări și perioade în care local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Conform meteorologilor, ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, pe arii în general restrânse vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

În următoarele zile, vremea se va menține local călduroasă în regiunile sud-estice, iar în restul zonelor în prima zi se va răci semnificativ, apoi valorile termice vor crește ușor de la o zi la alta apropiindu-se de cele normale perioadei. În jumătatea de vest a țării, la deal și la munte și pe arii restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.