Social

Turism în Regiunea Centru în luna mai: 43 de turişti străini!

Doar 43 de turiști străini au fost înregistrați în Regiunea Centru în mai, lună în care România s-a aflat în stare de urgență și, ulterior, în stare de alertă, potrivit unui raport transmis Agerpres de Direcția Regională de Statistică (DRS) Alba.

Din cei 43 de străini, 23 s-au cazat în unităţi de profil din judeţul Braşov, 11 în judeţul Sibiu, 5 în Alba şi 4 în Covasna. Potrivit DRS Alba, în judeţele Harghita şi Mureş nu a fost înregistrat, în luna mai, niciun turist străin. Sosirile turiştilor străini în Regiunea Centru reprezintă 3,3% din numărul de turişti străini înregistraţi la nivel naţional.

În total, numărul turiştilor în Regiunea Centru a fost, în luna mai, de 3.652. Cei mai mulţi, respectiv 2.129, adică peste 58% din total, au optat pentru unităţile de cazare din judeţul Braşov, iar cei mai puţini, 16, reprezentând 0,4% din total, în judeţul Harghita.

Hotelurile au fost preferate de 57,1% dintre turişti. Urmează în top pensiunile turistice, 17,1%, şi pensiunile agroturistice, 13,1%.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost, în mai, de 7% pe total structuri de cazare turistică, uşor peste nivelul calculat pe ţară, 6,9%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.