Economie

Depozitare neprotejată. 17 tone de îngrășăminte chimice, indisponibilizate de polițiști

Fotografie de arhivă

Aproape 17 tone de îngrășăminte chimice depozitate în loc neprotejat și sute de recipiente care au conținut insecticide foarte toxice, susceptibile a prezenta riscuri pentru sănătatea populației și a mediului înconjurător, au fost ridicate de polițiști.

Descoperirea a avut loc în urma unui control efectuat la o societate comercială din Blaj, se precizează într-un comunicat transmis, vineri, al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în urma unui control efectuat la un punct de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Blaj, au depistat într-o magazie 487 de recipiente care au conținut insecticide, clasificate ca foarte toxice, 9 litri și 8,5 kilograme de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat. Totodată, o cantitate de 16.950 de kilograme de îngrășăminte chimice era depozitată în loc neprotejat, în curtea societății comerciale”, arată sursa citată.

Potrivit acesteia, în cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecție a plantelor, numai ambalate și în locuri protejate, și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.

Recipientele, produsele de protecție a plantelor și întreaga cantitate de îngrășăminte chimice au fost indisponibilizate.

„Controalele pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase vor continua”, mai arată IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.