Social

O gravidă infectată cu noul coronavirus a murit la Alba Iulia

O femeie însărcinată în 25 de săptămâni a murit la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Femeia era infectată cu coronavirus și a fost adusă în stare gravă la Alba Iulia. Ea ar fi luat virusul de la fratele întors din Spania, scrie Digi24.ro.

Femeia avea 33 de ani și era însărcinată în 25 de săptămâni. A murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, unde era internată în secția de terapie intensivă.

Medicul șef al secției de ATI din unitatea sanitară spune că femeia însărcinată nu avea alte afecțiuni în afară de infecția cu SARS-CoV-2. Ea a ajuns însă la spital în stare foarte gravă, avea bronhopneumonie bilaterală, insuficiență hepatică și insuficiență respiratorie acută, toate fiind cauzate de infecție.

„La 33 de ani, alte boli cronice nu avea, dar avea o infecție cu coronavirus, iar gravidele au un risc major care poate fi agravat de acest coronavirus”, a declarat la Digi24 Silviu Tuzes, medic șef la secția ATI.

Medicii de la Alba Iulia au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a o salva, au folosit medicamentele din ghidul internațional de tratament și toate procedurile care se impun într-un astfel de caz grav, dar nu au reușit să o salveze.

Tânăra femeie ar fi luat virusul SARS-CoV-2 de la fratele ei, întors recent din Spania. În urmă cu o săptămână mama femeii a murit tot în urma infecției cu CoVid-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.