Mozaic

După ani de așteptări, Strabag a început în forță lucrările pe tronsonul Ungheni – Tg. Mureș de pe A3 (Galerie foto și video)

Italienii de la Strabag au preluat dezvoltarea tronsonului Ungheni – Târgu Mureș în luna mai după mai mulți ani în care lucrările au stagnat.

După două rezilieri la activ, proiectul de 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi de circulație a fost recontractat către constructorul Strabag, în mai 2020, pentru 192 milioane lei și 18 luni execuție. Italienii au început în forță, iar în prima etapă se realizează operațiuni de decopertare a stratului vegetal, stabilizare a terenului, umpluturi de pământ, drumuri de șantier, dar și coloanele forate din fier beton pentru fundarea structurilor.

Conform datelor din contract, proiectul ar trebui finalizat la finalul anului 2021. Totuși, pentru ca acest sector să fie cu adevărat util este nevoie ca lucrările la sectorul între Tg. Mureș și Acățari al Autostrăzii A8 Tg. Mureș-Iași să debuteze cât mai repede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.