Social

Ploaie de sancțiuni. Poliția a verificat măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Fotografie de arhivă

Zeci de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în Alba în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, fiind date amenzi totale de peste 15.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

„În urma controalelor au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, din care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, una pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului, 4 pentru fapte de natură economică și 33 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 15.100 lei”, arată sursa citată.

În total, au fost verificați 365 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba. De asemenea, au fost verificate 233 de mijloace de transport, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

La controale au participat peste 220 de angajați ai instituțiilor cu atribuții de verificare modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțare socială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.