Social

Crucea Roșie Alba donează două aparate de ventilație pulmonară spitalelor din Sebeș și Aiud

În contextul crizei medicale generate de pandemia de coronavirus, Crucea Roșie Română Filiala Alba donează două ventilatoare moderne noi, destinate pacienților internați în cadrul Spitalelor municipale din Sebeș și Aiud.

Sistemul de ventilație donat unităților medicale este un aparat AEON VG70, dotat cu baterie de capacitate mare și poate fi folosit pentru deplasările intraspitalicești ale pacienților aflați în tratament.

În decursul zilei de azi, aparatele au fost puse în funcțiune de către o echipă de specialiști și vor deservi pacienții internați în cele două spitale.
Aparatele au o valoare totală de aproximativ 178.000 lei și au fost achiziționate din fondurile strânse în cadrul campaniei pe care Crucea Roșie a desfășurat-o în beneficiul spitalelor și a pacienților afectați de CoVid-19.

„Crucea Roșie Română Filiala Alba aduce călduroase mulțumiri tuturor colaboratorilor și sponsorilor care în această perioadă au sprijinit demersurile organizației noastre pentru consolidarea răspunsului la amenințarea cu noul coronavirus CoVid-19”, se arată în informarea semnată de directorul Filialei Alba a Crucii Roșii România, Adrian Ionel Dușa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.