Mozaic

Președintele Iohannis: „Dragi români, purtați mască, păstrați distanța ca să scăpăm de epidemie”

Fotografie de arhivă

Președintele Klaus Iohannis a făcut apel, miercuri, la români să poarte mască și să păstreze distanța, în contextul în care s-a înregistrat un nou record privind numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

„Dragi români, astăzi din păcate avem iarăși un record total nedorit peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID 19. Este prea mult și vă rog, vă invit pe toți, purtați mască, păstrați distanța ca să scăpăm de epidemie”, a spus șeful statului într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

El a arătat că a avut miercuri o discuție cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Ne apropiem de alegeri locale, ne apropiem de începutul anului școlar și trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea oamenilor sunt luate. În acest sens, am dorit să știu astăzi foarte detaliat de la ministrul Sănătății ce măsuri sunt în curs, ce măsuri sunt pregătite și cred că oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă”, a spus Iohannis.

Șeful statului a punctat că în prezent în Uniunea Europeană nu există un vaccin anticoronavirus aprobat, dar că România s-a înscris pentru 10 milioane de doze atunci când acesta va fi disponibil.

„Este important pentru români să știe că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficieze de un vaccin. România este parte din acest efort și România s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE”, a spus Iohannis

Întrebat dacă România ia în calcul să încheie un contract cu Rusia pentru un vaccin, în contextul în care această țară a anunțat că a înregistrat un vaccin împotriva CoVid-19, președintele Iohannis a răspuns: „România este parte din Uniunea Europeană și încheie precontracte cu entități din Uniunea Europeană. (…) Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.