Administrație

Primăria Blaj investește într-un sistem performant de supraveghere video

Aproape 130 de camere inteligente, care pot detecta inclusiv numerele autovehiculelor care tranzitează orașul, vor fi amplasate pe toată raza municipiului Blaj, a anunțat, miercuri, prin intermediul unei rețele de socializare, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Potrivit edilului, primele camere sunt montate în aceste zile la cele trei intrări principale în oraș, dinspre Alba Iulia, Târnăveni și Mediaș.

„Municipiul Blaj va avea un sistem performant de supraveghere video, format din 128 de camere inteligente, care vor fi amplasate pe toată raza orașului. Primul modul, format din 32 de camere video, de cea mai înaltă rezoluție, de la Full HD până la 4K, este montat în aceste zile, la intrările principale din municipiul Blaj, dinspre Alba Iulia, Târnăveni și Mediaș, dar și în cele mai frecventate zone din oraș, aceste camere fiind legate la un sistem nou de fibră optică. Camerele pot detecta inclusiv numerele autovehiculelor care tranzitează orașul, imaginile fiind conectate la un sistem centralizat amplasat în clădirea Primăriei Blaj”, a transmis Gheorghe Valentin Rotar.

Acesta a adăugat că primele 32 de camere video inteligente vor fi amplasate până în data de 15 septembrie, urmând ca în primăvara anului 2021 să înceapă montarea celorlalte 3 module.

„Prin acest nou sistem de supraveghere video vor crește siguranța și confortul locuitorilor și vom putea preveni și mai eficient abaterile de la normele de conviețuire socială de pe raza municipiului”, a conchis primarul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.