Social

Amenzi aplicate pentru nerespectarea normele legale impuse pe perioada stării de alertă

Autoritățile cu atribuții de control au aplicat amenzi de 8.000 de lei după verificarea a sute de firme și mijloace de transport în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă, informează, vineri, un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

„Astfel, în ultimele 48 de ore au fost verificați 190 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba. De asemenea, au fost verificate 229 de mijloacele de transport, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. În urma controalelor, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, din care 3 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală potrivit Legii 55/2020, 6 pentru fapte de natură economică și 5 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea sancțiunilor a fost de 8.000 de lei”, menționează sursa citată.

Acțiunile organizate în sistem integrat vor continua și la sfârșitul acestei săptămâni, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.