Administrație

Doi angajați de la Permise Auto, infectați cu noul coronavirus. Activitatea instituției a fost suspendată

Doi angajați din cadrul SPCRPCIV Alba au fost confirmați pozitiv cu CoVid-19, motiv pentru care activitățile privind preschimbarea permiselor de conducere auto, examinarea teoretică, înmatricularea/transcrierea auto, autorizarea provizorie în circulație vor fi suspendate în perioada 17 – 19 august.

Activitatea de examinare proba practică va fi suspendată în perioada 17 – 21 august, a informat, sâmbătă, Instituția Prefectului.

„Având în vedere faptul că, la data de 14.08.2020, doi angajați din cadrul SPCRPCIV Alba au fost confirmați pozitiv cu CoVid-19, în scopul prevenirii răspândirii virusului şi protejării cetățenilor beneficiari ai serviciilor noastre, precum şi pentru efectuarea dezinfecției şi decontaminarii spațiilor destinate publicului şi angajaților, activitățile privind preschimbarea permiselor de conducere auto, examinarea teoretică, înmatricularea/transcrierea auto, autorizarea provizorie în circulație vor fi suspendate în perioada 17.08-19.08.2020, iar activitatea de examinare proba practică va fi suspendată în perioada 17.08-21.08.2020”, se menționează într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit informațiilor date publicității sâmbătă de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, numărul persoanelor infectate cu COVID – 19 de la începutul pandemiei a ajuns la 904, din care 24 au fost testate pozitiv în ultima zi. Un număr de 710 persoane s-au vindecat, iar 40 au decedat. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 50.536.

„Creşterea cazurilor o atribuim unor focare de familie, pe care, prin anchetele epidemiologice, le-am izolat la timp. Avem contacți de familie care solicită testare, întrucât prezintă simptomatologie specifică. Nu avem focare la operatori economici din județ la acest moment”, a transmis directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, cazurile pozitive sunt dispersate în tot județul, nefiind concentrate într-o singură localitate.

„Testăm foarte mult în județ, în vederea depistării din timp a cazurilor pozitive şi a izolării lor. Rămânem în continuare sub 3,5% pozitivi din total teste efectuate”, a mai spus Sinea. El a adăugat că, la acest moment, gradul de ocupare a unităților sanitare destinate CoVid-19 este la 50%.

„Săptămâna viitoare vom face o analiză a situației epidemiologice în județ, pe localități, iar dacă se va impune nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare”, a conchis acesta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.