Mozaic

Apel către parlamentari. Asociația Blondie strânge bani pentru o ambulanță aeriană

Asociația Blondie a lansat o campanie prin care face apel la membrii Parlamentului. Aceștia pot ajuta cauza asociației, donând jumătate din salariul pe o lună, iar din banii strânși va fi cumpărată o ambulanță aeriană pregătită să ajute românii care au nevoie de transport la clinici din străinătate.

„Când ai de traversat jumătate de continent ca să ajungi la clinica pregătită să-ți salveze viața, ai vrea să fii transportat cu o ambulanță aeriană echipată și pregătită pentru orice. Nu e un moft, e o necesitate. E la fel ca atunci când ești acasă și te aflii într-o situație gravă. Ai putea, sigur, să aștepți autobuzul, să chemi un taxi sau să te urci la volan. Dar, ai prefera să vină ambulanța”, spune mesajul de pe Facebook al Asociației Blondie.

Doi români pleacă zilnic la tratament în străinătate

„Realitatea este că deși în fiecare zi, în medie, 2 români pleacă la tratament în străinătate pentru că în România boala lor nu poate fi vindecată, țara noastră NU are nicio ambulanță aeriană licențiată să zboare oricând în afară țării atunci când există o urgență”.

Astfel, cu toate că nu erau pregătiți pentru asemenea acțiuni, Asociația Blondie a transportat, de la începutul pandemiei, toți copiii în stare gravă care au avut nevoie de ajutor, cu avioane private. Aceștia aveau nevoie ori să fie duși acasă în siguranță, din Europa, în timp ce zborurile de linie erau anulate, ori să fie transportați la clinicile din Europa unde erau așteptați să le fie salvată viața sau „să moară acasă”.

Zboruri în valoare de 189.000 de euro

Din 27 martie, asociația a asigurat 14 zboruri pentru 15 copii, iar numărul solicitărilor crește, astfel încât au ajuns la 4 zboruri într-o singură săptămână. Pentru toate aceste zboruri, asociația a plătit 189.000 de euro, în doar 4 luni și jumătate.

„Devine din ce în ce mai greu și ne este teamă că vom ajunge în punctul în care este peste puterile noastre și nu o să mai putem. Nu vrem asta, nu trebuie să se întâmple lucrul acesta. Este nevoie de o ambulanță aeriană pe care să o putem pune la dispoziția fiecărui pacient care are nevoie de ea”, au adăugat reprezentanții asociației.

Singura soluție existentă

După o evaluare a costurilor avionului, cât și ale costurile de operare ale viitoarei ambulanțe aeriene, Asociația Blondie face apel la toți membrii Parlamentului, invitându-i să se alăture cauzei și să doneze jumătate din indemnizația unei luni, pentru ca avionul să poată fii cumpărat.

„Invitația noastră nu este doar o strângere de fonduri, ci este un apel de bine, într-o perioadă în care atâta frică, atâta izolare și nesiguranță ne fac să credem că nu mai avem în ce să credem. Și totuși, noi credem! Credem că toți parlamentarii vor spune da acolo unde până acum a fost nu.“

Copiii nu aleg când să se nască sau când să se îmbolnăvească și nici dacă momentul este unul potrivit pentru noi. De aceea, parlamentarii sunt invitați să doneze, pentru că „atunci când e nevoie de roz, nu mai contează culoarea politică”.

Până la momentul actual, au spus „da” Vergil Chițac din Senatul României, Bogdan Huțucă, Andrei Pop și George Gabriel Vișan din Camera Deputaților, Maria Gabriela Horga, Secretar de Stat la Secretariatul General al Guvernului și deputatul Marian Cucsa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.