Social

Opt angajați ai ISU și doi ai SAJ, diagnosticați cu noul coronavirus

Opt angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) și doi ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Alba au fost confirmați cu noul coronavirus, fiind depistate mai multe surse de infecție, a declarat, marți, pentru Agerpres, șeful ISU Alba, Adrian Guia.

Potrivit acestuia, doi dintre angajați s-au infectat în timpul concediului de odihnă. Alți doi, care lucrează la SMURD, au fost implicați în transportul bolnavilor de CoVid-19. Patru angajați lucrează la Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță, aici sursa de infectare fiind o asistentă de la SAJ, întoarsă, de asemenea, din concediul de odihnă.

„Toate cazurile sunt forme ușoare, iar doi dintre ei au fost deja externați. Focarul se poate considera stins”, a spus Adrian Guia.

Contacții au fost testați și sunt negativi. Un alt angajat este izolat la domiciliu, după ce soția sa a fost confirmată cu noul coronavirus în timp ce se aflau în concediu.

Totodată, șeful ISU a subliniat că toate spațiile au fost dezinfectate.

În Alba au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 944 de cazuri, dintre care 13 au fost anunțate marți, la cea mai recentă raportare. Un număr de 739 persoane s-au vindecat, iar 40 au decedat. În total, au fost prelucrate peste 51.100 teste.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.