Mozaic

Pensiile se vor majora cu 14%. A început tipărirea noilor taloane

Următoarele pensii vor fi cu 14% mai mari

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat miercuri că a început tipărirea taloanelor de pensie care includ majorarea de 14% și a dat asigurări că acestea vor ajunge la pensionari odată cu banii, la începutul lunii septembrie.

„Da, chiar în cursul zilei am fost de două ori în ambele locații în care există aparatura prin care se tipăresc taloanele, a început activitatea de tipărire. Vă asigur că vom lucra aproape nonstop, în sensul în care se va lucra și în weekend și cât este necesar, astfel încât să ne încadrăm în termen și pensiile să ajungă odată cu taloanele la începutul lunii septembrie”, a declarat Violeta Alexandru, miercuri, în cadrul ședinței de guvern.

Ministrul Violeta Alexandru a făcut aceste precizări după ce a fost întrebată de premierul Ludovic Orban dacă a luat măsuri ca, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a OUG privind rectificarea bugetară, să opereze adaptările necesare pentru a putea fi plătite pensiile majorate.

Ea a adăugat că informațiile vehiculate la unele case de pensii privind întârzieri de plată în septembrie „nu sunt justificate”.

„Țin lucrurile sub control, vă voi informa dacă apare vreo problemă”, a menționat Violeta Alexandru.

Șeful Executivului i-a atras atenția ministrului Muncii că în luna septembrie vor fi plătite și alocațiile pentru copii majorate.

Violeta Alexandru a replicat că acestea sunt „prioritățile” Ministerului Muncii în prezent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.