Social

Personalul SJU din Alba Iulia este testat la întoarcerea din concediu

Tot personalul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia este testat pentru diagnosticarea CoVid-19, înainte cu o zi de reluarea activității, după terminarea concediului de odihnă, informează instituția.

Această măsură internă a fost adoptată pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor. Astfel, în total, au fost testați, la reîntoarcerea din concediul de odihnă, până în prezent, peste 200 de angajați ai SJU Alba Iulia. Dintre aceștia, 4 asistenți medicali și 1 infirmier au fost depistați pozitiv, iar în cazul celorlalți angajați rezultatele testelor au fost negative.

Cele 5 cadre medicale diagnosticate pozitiv nu și-au reînceput activitatea până la primirea rezultatelor și, astfel, nu a existat riscul răspândirii îmbolnăvirilor la nivelul SJU Alba Iulia. Testele în cazul angajaților se efectuează înainte cu o zi de reîntoarcerea din concediul de odihnă, iar rezultatele se primesc câteva ore mai târziu de la testare. Aceste cazuri au fost depistate în ultimele două săptămâni. Procedura se aplică în cazul concediilor de odihnă mai lungi de o săptămână.

De asemenea, precizăm că toți angajații SJU Alba Iulia sunt testați periodic, la intervale prestabilite de timp, pentru diagnosticarea noului coronavirus SARS-CoV-2 și ori de câte ori situația o impune. Personalul medical care lucrează cu pacienți CoVid-19 este testat mai frecvent. În total, de la începutul evoluției pandemiei, s-au efectuat peste 1.000 de teste numai la personalul medical.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.