Administrație

Spitalul Sebeș a demarat procedura de achiziționare a unor aparate medicale respiratorii

Spitalul Municipal Sebeș a început demersurile pentru achiziționarea a patru aparate de ventilație, având în vedere evoluția și manifestarea virusului SARS-CoV-2, precum și situațiile care pot apărea în saloanele de terapie intensivă/postoperator sau pe durata transportului intraspitalicesc.

Reprezentanții Spitalului au lansat, miercuri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, procedura ce vizează achiziționarea a patru aparate medicale respiratorii, cu o valoare estimată de aproximativ 326.000 de lei.

„Urmare a cererii internaționale de ventilatoare, cât și a faptului că România nu este considerată, în acest moment, în necesitate de ventilatoare, livrările de ventilatoare către piața românească se fac cu dificultate și întârziere, ofertele neputând acoperi cererile. Din acest motiv, autoritatea contractantă a ales varianta încheierii unui acord cadru de furnizare, pe șase luni, cu trei ofertanți, lăsând posibilitatea acestora să obțină și să poată furniza produsele, precum și să dispună de un număr de ventilatoare între 1 și 4, în funcție de necesități”, se arată în caietul de sarcini.

Contractele subsecvente urmează să fie atribuite la momentul semnalării disponibilității aparatelor ofertanților semnatari ai acordului cadru, în ordinea clasificării ofertelor, pornind de la cel mai mic preț spre cel mai mare, până la achiziționarea necesarului de aparate (maximum 4 aparate), cu încadrarea în valoarea estimată a achiziției.

Legat de contextul care a determinat achiziționarea produselor, reprezentanții Spitalului au menționat că au în vedere „atât situația epidemiologică națională și internațională în ceea ce privește evoluția și manifestarea virusului SARS-CoV-2, precum și situațiile care pot apărea în saloanele de terapie intensivă/postoperator sau pe durata transportului intraspitalicesc, cu eventuala recuperare ulterioară a contravalorii aparatelor din fondurile europene alocate combaterii pandemiei de SARS-CoV-2”.

Spitalul din Sebeș asigură servicii medicale pentru aproximativ 60.000 de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.