Social

Dosar penal pentru o femeie infectată cu CoVid-19 care a refuzat internarea

O femeie din Alba Iulia, infectată cu CoVid-19, este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce a refuzat transportul cu echipajul de ambulanță și internarea pentru o perioadă de 48 ore la Spitalul Județean de Urgență – Secția Boli Infecțioase.

Potrivit unui comunicat transmis joi, Agerpres, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, „la data de 19 august, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 2132/P/2020 având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor (…), constând în aceea că: În data de 10 august, organul de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeași dată, o persoană de sex feminin a refuzat transportul cu echipajul de ambulanță și internarea pentru o perioadă de 48 de ore la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – Secția Boli Infecțioase, deși a fost confirmată pozitiv cu coronavirusul CoVid-19 prin decizia Direcției de Sănătate Publică din data de 10 august”, se arată în comunicatul citat.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost înregistrate 971 de cazuri de infectare cu CoVid-19, dintre care 14 anunțate joi de către DSP. 758 de persoane s-au vindecat, iar 41 au decedat. Numărul total de teste efectuate în județ este de 53.514, din care 852 au fost prelucrate miercuri – 669 la DSP și 183 la Spitalul Județean de Urgență.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.