Mozaic

Ministrul Muncii promite că pensiile se vor da la timp, la începutul lunii septembrie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, dă asigurări că pensiile vor ajunge la timp la beneficiari, în septembrie, afirmând că zvonurile despre întârzierea lor reprezintă o „manipulare” a PSD, care „lucrează la emoțiile oamenilor”.

„Cu toată încăpățânarea vă spun: vom fi la timp, vom fi în grafic, pensiile se vor da la începutul lunii septembrie. Nu e cazul să vă spun acum o cifră, pentru că și de acum o oră de când am sunat ultima dată să mă interesez deja au avansat. Cert este că vom fi în grafic. Suntem peste jumătate. Suntem deja gata cu pensiile pentru agricultori, suntem aproape gata cu pensiile de stat acordate în numerar prin Poșta Română. Sunt în legătură cu Poșta Română asigurându-mă că și acolo lucrurile sunt planificate de așa manieră încât să nu existe nicio întârziere. Deja am început pentru o parte dintre județe tipărirea cupoanelor pentru pensiile celor care le primesc pe card, mergem în paralel, se lucrează cu toată seriozitatea. Aceasta este forma prin care eu și PNL înțelegem să îi respectăm pe pensionari, lucrând serios ca dânșii să aibă pensiile la timp și să nu aibă nicio emoție în această privință”, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, Violeta Alexandru.

Întrebată despre zvonurile potrivit cărora pensiile nu vor fi date la timp, ministrul Muncii a susținut că PSD este „cu manipularea”, PNL „cu seriozitatea”.

„Sincer, cred că răspunsul este evident. Cred că PSD lucrează la emoțiile oamenilor, (…) PSD nu face decât să le genereze în fiecare zi câte o spaimă, să le sugereze că s-ar întâmpla ceva în neregulă. Nu. Câtă vreme sunt în această echipă liberală și sunt implicată în Ministerul Muncii, vă asigur că acesta este modul în care lucrăm: cu seriozitate pentru ca oamenii să își primească pensiile la timp. PSD este cu manipularea, noi suntem cu seriozitatea”, a spus ministrul.

Despre mărirea etapizată a alocațiilor, Violeta Alexandru consideră că a fost o „decizie justă”.

„Apreciez că am luat o decizie justă, rațională, având în vedere condițiile actuale. Cum PNL a fost partidul care a crescut alocațiile în toți acești ani, din 2015 până în prezent, (…) nu există nicio lipsă de voință din partea PNL ca aceste alocații să crească. Diferența dintre noi și PSD este că noi suntem conștienți că nu se pot dubla peste noapte sau imediat toate cheltuielile necesare, cu atât mai mult cu cât nici acum nu am depășit perioada de pandemie cu efecte dramatice în economie și nu avem un orizont clar asupra revenirii complete a economiei în lunile și chiar anul viitor. Opțiunea pe care noi am avut-o, în spiritul deciziei Curții Constituționale, a fost aceea de a eșalona, fiind determinați să creștem alocațiile în etape, astfel încât să avem acoperirea necesară în buget”, a mai spus ministrul Muncii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.